Trenger du hjelp til å komme i gang med arbeidet med risikostyring?

Risikobildet er betydelig endret de siste årene. Omverden og virksomhetens interessenter forventer noe helt annet enn tidligere når det gjelder hvordan en virksomhet skal innrette seg for å ha god styring og kontroll, sikre virksomhetens «verdier» og måloppnåelse, samt utøve sin virksomhet på en ansvarlig måte. Manglende ivaretagelse av risikobildet kan føre til betydelige negative personlige konsekvenser, negativt omdømme, utfordringer ved rekruttering, salg, offentlige anbud, handlingslammelse, straffeansvar, økonomisk ansvar og betydelig økonomisk tap mv.

Det er allikevel mange virksomheter som ikke helt vet hvordan de skal komme i gang med arbeidet med risikostyring. Derfor har vi de siste ukene gjennom LinkedIn-serien Hvordan får vi kontroll på risikobildet tatt for oss ulike temaer som belyser risikobildet, samt hvorfor og hvordan en virksomhet bør arbeide for å få bedre kontroll over risikobildet. Serien bestod av totalt åtte deler:

Del 1: Har du kontroll på risikobildet? handlet om styrets og ledelsens ansvar. 

Del 2: Hvordan gripe an arbeidet? Anbefalt metode tok for seg hvordan man gjennomfører gode metodiske risikovurderinger. 

Del 3: Har du et godt nok kunnskapsgrunnlag? understreket betydningen av å riktig kunnskapsgrunnlag i gjennomføringen av risikovurderinger.

Del 4: Usikkerhet knyttet til økonomi og næring på kort og lang sikt tok for seg World Economic Forums Global Risks report og det økonomiske risikobildet. 

Del 5: Risikoer knyttet til klima, miljø og biologiske forhold handlet om miljømessige risikoer på kort og lang sikt. 

Del 6: Risikoer knyttet til geopolitikk, politikk og regulatoriske forhold tok for seg hvordan geopolitisk usikkerhet og væpnede konflikter direkte og indirekte kan ha negativ påvirkning på virksomheter. 

Del 7: Risikoer knyttet til sosiale forhold beskrev hvordan blant annet destabilisering og politisk polarisering kan forsterke andre risikofaktorer, og betydningen dette kan ha for norske virksomheter. 

Del 8: Risikoer knyttet til teknologi, digitalisering og infrastruktur tok for seg økt sårbarhet knyttet til bruk av teknologi. 

Du kan lese alle innleggene på vår LinkedIn-profil.

Har du lest serien, men er fortsatt litt usikker på hvordan du skal gripe an arbeidet for å få best mulig utbytte av risikostyringen? Vi i Agenda Risk har lang og bred erfaring fra arbeid med risikostyring og kan bistå både små og store virksomheter med deres unike problemstillinger. Kontakt oss for å få vite mer om hvordan vi kan bistå dere på best mulig måte.

Ingrid Barth Pettersen

Leder, helthetlig risikostyring og internkontroll

E-post: ingrid.barth.pettersen@agendarisk.no

Telefon: +47 932 62 938